El BLOC d’Alcoi proposa un urbanisme de consens per reactivar el sector de la construcció i com a model de creiximent sostenible de la ciutat.

Rafa Carbonell: “Entre els espais urbans a desenvolupar, la regeneració d’edificis obsolets, i la rehabilitació i el disseny de nous espais, es pot generar faena suficient per a dinamitzar econòmicament Alcoi”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, està convençut que una proposta d’”Urbanisme de Consens” pot oferir, malgrat la crisi, una perspectiva de faena per al sector de la construcció durant molts anys, sense necessitat de expandir la ciutat i de consumir territori de forma insostenible, amb les diverses urbanitzacions previstes en la revisió del PGOU fora del casc urbà. “Un altre model més sostenible i una previsió més adequada pot ser suficient, també, per a satisfer la demanda d’habitatge per a possibles creixements en els propers 20 anys”.

Carbonell ha explicat que hi ha vàries bosses de sòl que es poden desenvolupar dins del casc urbà i que serien suficients per a un possible creixement d’habitants d’Alcoi –problemàtic i discutit, tanmateix- en una xifra d’al voltant 10000 i 20000 habitants els propers 20 anys. “Tot i tenint en compte que ja existix a Alcoi un parc d’entre 5000 i 7000 vivendes buides –segons la font d’informació”.

Un primer bloc seria el desenvolupament d’espais urbans del Pla del 1989 que encara no s’han dut a terme totalment, com seria tota la zona que va des de la Salle fins a Batoi, que ja està ocupada per edificis en part, però que encara queda tota l’espai de Trencacaps (des del Romeral fins a Batoi), a més de petits solars dispersos pel casc urbà.

Un segon, la regeneració de tot el casc històric –declarat BIC- en els seus 5 sectors, en els quals estan inclosos la Riba i el Partidor.

I finalment, la necessitat de rehabilitació d’edificis ja existents, que segons els redactors del Model Territorial estaria a l’entorn del 20% del total del parc actual de vivendes, que és d’unes 30000: més de 6000, doncs.

Com a factor complementari i transversalitzador a l’anterior, els redactors recorden que el 40% del total de vivendes d’Alcoi té mes de 50 anys –no indiquen més detalls-, la qual cosa ens dóna una perspectiva de regeneració urbana (uns edificis serien a enderrocar, i altres a rehabilitar) que ofereixen una perspectiva de molta faena al sector de la construcció.

Segons Carbonell, “tot plegat ens dóna moltes possibilitats no solament de faena per a molts anys en el sector de la construcció, sinó també i sobretot com per a abordar tasques de regeneració i rehabilitació urbana dins el casc, tot dissenyant nous espais públics i optimitzant els anomenats ‘espais de transició’, tan descuidats, en general i fa temps, pel govern municipal del PP de la nostra ciutat”.

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *