El BLOC d’Alcoi demana que el govern de Sedano ordene de forma més adequada l’estalvi en l’enllumenat públic de la ciutat.

Rafa Carbonell: “Celebrem que ens hagen fet cas, i que s’hagen decidit a estalviar energia i diners apagant alguns llums a partir d’una certa hora, però cal millorar el sistema perquè siga més complet i rigorós”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, demana al govern del PP que ordene de forma més adequada el pla d’estalvi energètic vinculat a l’enllumenat públic, ja que si “Per una banda, han acceptat una proposta que va fer el BLOC al respecte al 2008 per a reduir la il·luminació ornamental en Festes i al Nadal, a partir d’una certa hora de la nit, i que s’ha ha fet extensiu a la resta del municipi durant tot l’any; per l’altra, és evident que l’actual sistema és molt millorable perquè alguns carrers es queden sense llum o amb molt poca. És per eixe motiu que cal ordenar el sistema amb més rigor”. 

El regidor del BLOC advertix que hi ha carrers que, en alguns trams, es queden pràcticament sense llum, a partir d’una certa hora de la nit (com ara, el carrer d’Alacant, el de Pintor Cabrera…); mentre en uns altres, a penes s’hi reduïx la il·luminació. “Per això considerem que el sistema s’ha d’ordenar de forma més adequada, tant pel que fa als carrers que es queden pràcticament a fosques, com els que es queden amb la situació contrària. Cal fer estalvi energètic, però cal fer-lo bé, amb sentit comú i de forma equilibrada i ordenada, que és en definitiva el que proposem”. 

Carbonell considera que de vegades no resulta senzill des del punt de vista tècnic apagar uns llums i deixar encesos uns altres, per allò de les fases en les quals estan els fanals encadenats; precisament per eixa raó, però, cal un autèntic esforç per tal que l’estalvi energètic siga real i no un gest simbòlic amb poca eficiència. “És per tot això, que proposem que a mesura que es facen noves intervencions, bé de reparacions o bé d’instal·lacions noves, es tinga en compte estructurar el sistema d’enllumenat, per tal que permeta apagar uns fanals sense deixar cap carrer sense a penes il·luminació”. 

Acaba la seua nota Carbonell i recorda que “tant per raons mediambientals com econòmiques, l’estalvi energètic ha de ser un capítol important en les polítiques municipals; els gestos encaminats a eixe objectiu, tot i ser un inici, són insuficients i per tant cal portar-les endavant amb el màxim rigor i sense perjudicar la qualitat de vida dels ciutadans”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *