Austeritat i prioritats

 Segons el diccionari, “auster” és qui viu i obra de manera rígida, severa, estricta. Austeritat implica sacrifici i rigor. Una bona definició que hauria d’aplicar en la seua gestió qui ens governa a Alcoi. I no només ara en temps de crisi, sinó sempre, i com a pràctica habitual de fer política.

Tots sabem que la situació actual no està com per a tirar coets. La crisi no és cap broma. A Alcoi, el gran nombre de parats, l’economia precària de moltes famílies i la situació delicada de les empreses que encara es mantenen obertes, necessiten que el nostre Ajuntament done exemple d’austeritat.

La gent del BLOC ens ho creiem, això. Des de fa molts anys, hem estat propugnant un consistori que faça de l’austeritat la seua bandera. Que s’ho crega, que siga model i exemple a l’hora de mamprendre qualsevol acció política. Per desgràcia, però, amb el PP del Sr. Sedano en el govern, ni ho hem vist, ni ho estem veient en l’actualitat.

I és una llàstima, perquè amb un Ajuntament exemplar, amb un Ajuntament auster, tindríem no només millors balances públiques, sinó que fins i tot podríem arribar a cobrir adequadament, i sense massa problemes, determinades necessitats socials urgents.

Només cal tindre clares les prioritats. Primer que res, les necessitats bàsiques que ens han de fer arribar a ser una societat d’alta qualitat social: la faena, els serveis socials, la sanitat, l’educació, els habitatges protegits…; després, allò que ens fa esdevenir una societat moderna del s.XXI: l’esport, la cultura…, i fins on puguem arribar, siguem clars i sincers.

Què proposem, doncs, la gent del BLOC?

1 – Prioritats proactives. Creure, sobretot, en la promoció de les empreses alcoianes (no de les forasteres, com fins ara); projectes municipals amb mà d’obra local; proveïdors de productes i de serveis, preferentment alcoians; pagaments ràpids i sense problemes… En definitiva, un Ajuntament motor de l’economia productiva de la nostra ciutat. Els alcoians, primer.

2 – Prioritats inductives: Promoció de terreny industrial públic i assequible econòmicament, al costat de l’autovia i comarcalitzat, per als problemes d’expansió de les nostres empreses; revitalització i ús de les més de 300 naus buides que hi ha a la ciutat; projecció d’un Parc Tecnològic Urbà a la zona de Rodes-Alçamora, de la mà de la Universitat. Solucions per a les necessitats dels nostres autònoms i dels nostres emprenedors; eixides per als nostres joves formats i preparats.

3 – Prioritats socials. Els nostres majors, amb una protecció digna i adequada (nova residència pública i serveis domiciliaris); els nostres xiquets (un mínim de dues noves escoletes públiques a la Zona Nord i a l’Eixample); serveis socials, per a les persones dependents i les més necessitades, eixamplats i reforçats. Una nova font de llocs de treball permanents i duradors per als alcoians.

4 – Prioritats d’habitatge. Afavorir la construcció de vivendes de protecció oficial a tots els barris d’Alcoi; també la rehabilitació d’habitatges al casc antic (no només de façanes); i la regeneració urbana de la ciutat, amb la millora del parc de vivendes d’Alcoi (instal•lació d’ascensors, facilitats per a la millora i rehabilitació de les cases…). Molta mà d’obra de la construcció reubicada.

Simplement amb aquestes quatre prioritats, l’Ajuntament ja estaria creant o propiciant, directament o indirectament, un bon nombre de llocs de treball per als alcoians aturats; i estaria contribuint a revitalitzar i dinamitzar les nostres empreses.

Això sí, caldria que el Govern Municipal del Sr. Sedano s’oblidara dels seus projectes “emblemàtics” cars, improductius i insostenibles, que estan dividint la societat alcoiana (el golf a Xirillent, l’hotel a la Font Roja, l’engany inviable de la Canal, el bulevard innecessari que ens hipoteca greument, etc.); i que començara a gestionar de forma més responsable, tot retallant de forma dràstica totes les despeses vergonyoses que l’han caracteritzat, com ara la gran quantitat d’assessors, les presentacions sumptuoses, la propaganda partidista…

Eixides a la crisi alcoiana? En el BLOC, tenim clar n’hi ha! Només cal creure en l’austeritat i tindre clares les prioritats.

Rafa Carbonell i Armero,

Regidor i Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *