El BLOC d’Alcoi denuncia que el govern de Sedano tarda a pagar els proveïdors molt més de que va prometre.

Rafa Carbonell: “Malgrat que en el programa electoral del PP es fixaven com a objectiu menys de 30 dies per pagar els proveïdors i incorporar la facturació electrònica, la realitat actual és que tarden molts mesos a pagar -en algun cas quasi un any-, i la facturació electrònica no funciona”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha denunciant un nou incompliment del programa electoral de Sedano pel que fa, aquesta vegada, a abreujar els terminis que l’Ajuntament d’Alcoi utilitza per pagar els compromisos adquirits amb els seus proveïdors, i a modernitzar la seua gestió mitjançant la facturació electrònica. “És evident que ni han complit una cosa ni l’altra”.

Carbonell considera que aquests incompliments són especialment greus perquè en realitat esdevenen un engany, una falsedat de les promeses del PP, en aquesta qüestió, i més si tenim en compte que el programa afirma literalment que “el programa electoral es un verdadero contrato con los ciudadanos. Nuestro programa es nuestro compromiso con la ciudadanía…”. I a més el PP dona molt èmfasi a un aspecte de la seua gestió que clarament se’ls torna en contra: diu concretament “Las alcoyanas y los alcoyanos saben que el Partido Popular cumple lo que promete”. Segons Carbonell, és obvi que no és així; “l’alcalde Sedano no està complint allò que va prometre i, està demostrant, així, que no és un bon gestor”.

Pel que fa als terminis, el regidor recorda que fins i tot el PP, al seu programa, va afirmar una cosa que era senzillament falsa: “Los proveedores cobran antes”. Segons Carbonell, “en el 2008 aparegueren factures de l’any 2007 (l’any de les eleccions) de centenars de milers d’euros que es van gastar de forma extraordinària per tractar-se de despeses clarament electoralistes. I cada any apareixen factures impagades de l’any anterior de romanent negatiu de centenars de milers d’euros”.

El representant del BLOC insistix en la gravetat de l’incompliment, ja que un dels compromisos adquirits pel PP d’Alcoi sobre el particular era “alcanzar un plazo medio de pago inferior a 30 días”, promesa que, evidentment, no s’ha complit. “El govern de Sedano encara té pendent de pagament encara més de milió i mig d’euros de l’any 2010, i algunes factures fins i tot són de l’any 2009; la qual cosa planteja, en plena crisi, problemes greus als proveïdors, que necessiten més que mai liquidesa per a poder funcionar”.

Tampoc s’ha complit el compromís electoral d’incorporar la facturació electrònica dels proveïdors, per tal d’agilitzar els tràmits; amb la qual cosa “continua pendent una qüestió important per a l’autèntica modernització de la nostra administració local”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *