Rafa Carbonell: “Seria un bon servei per als turistes poder facilitar-los l’accés a tota la informació possible mitjançant el telèfon mòbil; i una iniciativa més per crear nous llocs de treball per als nostres joves, en el sector de les noves tecnologies”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, proposa que s’impulse la creació d’un servei d’informació turística, mitjançant el sistema Bluetooth, que podria rebre el nom de “BluetoothALCOI” i que pretén facilitar al màxim l’accés a la informació turística d’interès (restaurants, hotels, botigues, fitxes de museus, monuments o edificis, …). “Aquesta proposta va ser aprovada en el Ple del gener del 2007, però no s’ha fet fins ara. De fet, aquest tipus d’aplicació ja ha estat utilitzat amb èxit en diferents llocs (Barcelona, el Circuit de la Comunitat Valenciana…)”.

Considera el portaveu del BLOC que la dinamització del turisme de la ciutat, que pot ser impulsada per iniciatives com ara la propera “Llum de les Imatges”, trobaria en aquesta tecnologia una aplicació profitosa i útil.  A més a més, segons el projecte de ciutat del BLOC, “Alcoi Futur”, quan es referix al turisme, ja contempla les necessitats d’una infraestructura o xarxa global que possibilite una informació ràpida sobre els llocs a visitar, on dormir, on menjar i on comprar que té no sols el turista quan visita la nostra ciutat, sinó també el mateix alcoià, més enllà del típic fullet informatiu.

Carbonell concreta el projecte BluetoothALCOI de la següent manera:

“Consistiria que una vegada arriben els visitants a l’oficina de turisme, es podrien descarregar una aplicació multimèdia, gratuïta i interactiva en els seus mòbils, mitjançant la tecnologia Bluetooth, que hui per hui està present en més del 80% dels terminals”.

D’aquesta manera, quan els turistes es troben pels voltants dels edificis més emblemàtics com ara “La Casa el Pavo”, el Conservatori o l’Ajuntament; o pròxims a espais culturals com el Museu Arqueològic, Museu Alcoià de la Festa, el Refugi o la Casa de la Cultura; i pels paratges com la Font Roja o el Preventori; per mitjà de punts de comunicació Bluetooth es proporcionaria la informació turística i cultural en diferents idiomes (informació sobre itineraris a realitzar, sobre parts dels edificis; informació sobre exposicions i horaris d’espectacles; així com informació sobre els transports urbans de la ciutat i la comarca; i, fins i tot, telèfons públics d’utilitat”.

D’altra banda, continua el regidor del BLOC, “tota aquesta infraestructura es podria fer extensiva a les associacions de comerciants locals i/o comarcals, per tal de promocionar les seues ofertes o les promocions especials. D’aquesta forma, amb la contractació a entitats privades, es podria finançar pràcticament en la seua totalitat”.

Acaba la seua nota el portaveu del BLOC, i es reafirma que tot aquest projecte hauria d’estar impulsat pel govern municipal, liderat per empreses locals i sempre amb la col·laboració dels departaments més adequats de l’EPSA. “Aquest projecte donarà la possibilitat de crear nous llocs de treball en el sector de les noves tecnologies, àmbit en el que els nostres joves estan sobradament preparats; i contribuirà a evitar l’eixida de la nostra gent més preparada en busca de llocs de treball a altres llocs”.

 

Rafa Carbonell.

Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi