Rafa Carbonell: “A la nostra ciutat, els tràmits administratius per a obrir un nou negoci o una nova activitat productiva són tan llargs i complicats, que molts autònoms i moltes empreses alcoianes preferixen anar a Cocentaina o Muro, on els tràmits són més àgils”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha explicat que el govern local del PP està posant moltes dificultats en la tramitació administrativa dels expedients d’activitat de nova apertura, la qual cosa endarrerix les possibilitats que persones particulars o empreses desenvolupen activitats productives a Alcoi. “Malgrat que el BLOC, al Ple del juny del 2008, ja va a proposar una major agilització, el PP, incomprensiblement, ho va rebutjar”.

El portaveu del BLOC recorda que en les circumstàncies actuals, en què està produint-se un augment notable d’aturats, molts d’ells joves que es llancen al mercat laboral per primera vegada, l’autoocupació és una de les millors sortides o alternatives a una situació d’inactivitat que ningú no vol. “És necessari, per tant, que s’agilitzen els tràmits i es donen tot tipus de facilitats, perquè les persones o les empreses que tinguen el propòsit de dur endavant la seua iniciativa productiva, en molts pocs dies, tinguen els permisos per a poder desenvolupar de la millor manera possible la seua activitat, i dinamitzar així l’economia local”.

Carbonell observa, així mateix, que la responsabilitat màxima està ara en mans personals de l’alcalde Sedano, que s’ha reservat personalment l’àrea de “promoció econòmica”. “D’ell depèn, en conseqüència, que les empreses troben en l’ajuntament facilitats per a iniciar un negoci, o pel contrari continuar amb les dificultats que fins ara moltes empreses estan trobant; el responsable de no dinamitzar l’activitat econòmica és directament el Sr. Sedano”.

El regidor del BLOC informa que són moltes les empreses alcoianes que davant els terminis tan llargs i els entrebancs burocràtics i tècnics que troben a Alcoi, preferixen sol·licitar el mateix permís als pobles del nostre voltant, com Cocentaina i Muro; on troben menys dificultats administratives i en molts menys temps comencen a treballar. “Amb la qual cosa, la sensació de pèrdua de dinamisme en el nostre municipi s’accentua, però no per culpa dels seus ciutadans sinó per la gestió dolenta i ineficaç del seu govern, en no tenir el govern municipal del PP la suficient agilitat per a facilitar i impulsar tot tipus d’activitat”.

Carbonell denuncia, per últim, el contrast que hi ha entre aquests endarreriments  i el tractament de favor que el PP dóna a les empreses forasteres, com ara la Generala en l’aparcament de la Uixola; Luxender a Serelles; o Mc Donalds a l’entrada de la ciutat: les tres han tingut totes les facilitats per a iniciar les seues activitats. En el cas de l’aparcament de la Uixola, fins i tot se li ha tolerat un greu endarreriment de les obres, sense imposar-li penalitats ni importar-li les molèsties als ciutadans; en el cas de Serelles, s’ha donat llicències sense que estiga fet ni el pont ni el dipòsit d’aigua promesos, i sense que després de tant temps veïns no puguen habitar les seues cases o els proveïdors i les empreses subcontractades no hagen cobrat; i, en el cas de Mc Donalds, una celeritat en la tramitació inusual que ja voldrien per als seus negocis els habitants d’Alcoi. “Arribar a pensar que a Alcoi també hi ha favoritismes, segons de quines empreses es tracta –com sembla ser per les evidencies-, és molt greu. Per això, el BLOC torna a exigir que l’Ajuntament es comprometa a agilitzar les tramitacions, i que procure que quede reduït solament a un termini entre dos i sets dies. És una llàstima que aquesta proposta no s’aprovara quan la vam presentar, ja que moltes empreses, i molts autònoms i emprenedors ja estarien funcionant”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi