Paco Blay: “Les targetes xip milloraran el servei,i ens alegrem, però recordem que aquesta innovació es va prometre ja en la primera remodelació de l’estiu del 2005, on també es preveia el biodiésel per al 2007, i no s’ha fet res encara ”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha volgut recordar que la millora anunciada per l’empresa concessionària del servei de transport públic local, TUASA-SUBÚS, en el sentit d’introduir una tergeta xip  per a ,’usuari,  olt més àgil i ràpida, va ser un compromís que l’empresa SUBÚS va adquirir en l’estiu del 2005, quan es va produir una remodelació del contracte baix l’argument que l’empresa podria entrar en “quebranto econòmico” i per tant demanava augment de la subvenció anual.

Per al regidor del BLOC,  “ha hagut dos rectificacions més del contracte des del 2005, sempre favorable a l’empresa, que ha vist com la subvenció s’ha triplicat (de 600.000 a 1.800.000) en menys de 6 anys; però malgrat generositat del govern local del PP, SUBÚS no complia el compromís de l’estiu del 2005 ni per part del govern local del PP se li exigia. Ara per fi complirá el compromís després de cinc anys i mig d’haver-lo anunciat. Ja era hora!”.

Per altre costat, Blay recorda que són vàries les queixes perquè l’actual sistema de bono-bus no sempre funciona bé, ja que o no funciona o bé marca varis viatges en un mateix moviment, propiciant problemes a usuaris que després troben molt difícil justificar en un altre viatge –i un altre conductor- que efectivament la “maquineta” ha inscrit més d’un viatge. “Esperem que amb la targeta xip açò no passe, perquè si hi ha algun incident, sembla que sempre afavoreix a l’empresa, no a l’usuari”.

Pel que fa referència  a l’altra innovació anunciada per SUBÚS, la introducció del sistema GPS per conèixer els temps d’espera dels autobusos, que ja existeix en moltes ciutats,  Blay adverteix que ja ho va proposar el BLOC en gener del 2010, l’empresa el va anunciar pel seu compte el mateix mes de gener, però a hores d’ara encara no s’ha fet res. “Tot i que l’han anunciat per a abril des de gener de l’any passat-, des del BLOC desconfiem de les dates aportades, ja que si una cosa que està molt establerta com la targeta xip, han tardat més de cinc anys, el sistema de GPS solament fa un any que el van anunciar. Tant de bò es complesquen els terminis! Milloraria de debò el servei.”  

 

Paco Blay.

Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi