Rafa Carbonell: “Malgrat que en el seu programa electoral el PP es comprometia a desenvolupar l’anomenada Agenda 21, el Sr. Sedano no solament no ha fet res per complir la seua promesa, sinó que la seua actuació ha anat precisament en la direcció contrària”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha denunciat un nou incompliment del programa del PP del Sr. Sedano sobre un qüestió important per al desenvolupament sostenible i el medi ambient, com és l’anomenada Agenda 21 local, sobre la qual “No solament no ha fet pràcticament res, sinó que ha actuat precisament en la direcció contrària, malgrat presumir contínuament d’actuar sempre de forma exquisida en temes mediambientals”.  

Segons el representant del BLOC, els temes de l’Agenda 21 són suficientment importants com per a dur a terme una actuació intensa en camps variats com el de la sostenibilitat, l’enfortiment de les ONG relacionades amb el medi ambient, l’agricultura i el desenvolupament rural, la participació ciutadana, etc. “Però res de tot açò ha fet el govern municipal del PP, a pesar de prometre en el seu programa concretament ‘desarrollar la Agenda 21 con nuevas iniciativas y Planes de Acción’ . Més aviat han actuat totalment al marge del que l’Agenda 21 assenyala, com ho mostra l’autorització d’urbanitzacions com Serelles i l’Hotel de la Font Roja”.  

Per a Carbonell, “el pitjor de tot està en el fet que malgrat incloure aquesta qüestió en el programa i considerar aquest ‘Un vertader contracte amb els ciutadans’, la veritat és que tota la gestió del PP del Sr. Sedano desmentix totalment l’esperit i la lletra de l’Agenda 21, ja que no han deixat de criticar els grups ecologistes que s’oposen a les seues decisions; i en el nou PGOU ni tenen en compte les possibilitats del desenvolupament rural ni corregixen les noves possibles urbanitzacions que van en contra del desenvolupament sostenible, tot i que el terme municipal d’Alcoi, amb dos parcs naturals, és el camp ideal per a practicar polítiques de conservació de la natura i de la sostenibilitat”. 

Finalment, per al regidor del BLOC, aquest nou incompliment demostra la falta de credibilitat del Sr. Sedano i, a més, “No sols esdevé un altre exemple que no sap o no vol gestionar millor; sinó que en aquesta qüestió concreta de l’Agenda 21, el més greu és  que s’està enganyant els ciutadans, ja que s’està practicant una política absolutament contrària a allò que en teoria es va prometre”. 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi