David Abad: “Els barris d’Alcoi han de ser unitats urbanes cohesionades, de manera que, tot respectant la seua personalitat, tots disposen dels equipaments mínims bàsics i de tots els serveis fonamentals que un barri hauria de tenir”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El candidat núm. 3 del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha explicat la seua proposta de cohesió urbanística entre els barris de la ciutat en el sentit que no hi haja diferències entre els barris en quan a serveis, equipaments i prestacions.

Abad recorda que cada barri d’Alcoi té la seua pròpia evolució i personalitat, però no tenen tots les mateixes prestacions. “Per això plantegem que cada barri, tot respectant les característiques bàsiques que l’han configurat en els darrers anys, dispose dels equipaments mínims bàsics, i dels serveis fonamentals”.

El membre del BLOC planteja que tots els barris haurien de tindre un mínim d’equipaments culturals, socials, educatius, sanitaris i esportius com una escoleta (o dues, segons el cens demogràfic), biblioteca, centre social, centre de majors, escola (o escoles) de Primària, Institut, ecoparc, centre sanitari, instal·lacions esportives, suficients espais públics, etc.

Abad considera que el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) ha de contemplar aquests aspectes de cara a construir una ciutat cohesionada, tant socialment com urbanísticament, de manera que tots els ciutadans troben prop de casa aquells serveis fonamentals que puguen necessitar en el dia a dia. “Però res d’açò es contempla en la documentació que el govern del PP ha aprovat en solitari, més preocupat per les urbanitzacions i camps de golf que per la cohesió i benestar dels ciutadans”.

Acaba el candidat del BLOC reafirmant que: “Es tracta és de crear les condicions suficients per tots els habitants perquè puguen viure i gaudir de la ciutat en les millors condicions possibles. Una ciutat per a tots, com a objectiu fonamental de tota actuació pública, ha d’incloure aquest aspecte de l’equilibri en les dotacions dels barris, almenys en les mínimes i bàsiques”.

 

David Abad.

 Núm. 3 de la candidatura del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi