Paco Blay: “Malgrat els més de 36.000 euros mensuals que l’Ajuntament paga a l’empresa concessionària, els alcoians es queixen d’una realitat evident: la ciutat fa la sensació de brutícia i d’abandonament”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera una quantitat important la que paga l’Ajuntament per la neteja de la ciutat, i sobre la qual els veïns es queixen que no està tant neta com hauria d’estar. “Paguem a  l’empresa concessionària més de 36.000 euros mensuals, que a l’any sumen més de 435.000 euros, més de 72 milions de les antigues pessetes, i malgrat aquestes quantitats, en el BLOC no parem de rebre queixes de veïns que confirmen que la ciutat està bruta”.

El regidor del BLOC considera important aclarir que aquestes quantitats les paga l’Ajuntament per tres conceptes o activitats: treballs de repàs i manteniment de la neteja d’Alcoi, increment de la neteja de la ciutat els caps de setmana, i neteja dels parcs i jardins de la ciutat. “No estan incloses unes altres faenes de neteja més puntuals i localitzades que l’empresa concessionària realitza i que l’Ajuntament també paga, com la  dels col·legis, els vestidors dels poliesportius, el camp del Collao, els paratges, l’edifici del CEMACAM, i altres locals menors”.

Blay reconeix que darrerament s’està fent un major esforç per la neteja de la ciutat, segurament perquè venen eleccions i la concessió està en període de pròrroga, i reconeix així mateix que les conductes incíviques d’un sector de la ciutadania posa més difícil  mantenir neta la ciutat, però des d’un punt de vista global  “és cert que el govern local del PP no ha exigit el que calia a l’empresa responsable, i la percepció que es té en línies generals és que la ciutat segueix bruta i algunes tasques incloses en el Plec de Condicions de l’any 1998 no es compleixen, com per exemple la neteja del albellons (imbornals) o la d’excrements de gossos per mitjans mecànics”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC manifestant que “per això pensem que el que cal fer és revisar i actualitzar els plecs de condicions i els contractes sobre el particular perquè en el futur no solament queden clares les tasques que l’empresa concessionària ha de portar a terme, sinó fins i tot les quantitats a pagar per cada concepte perquè la ciutat estiga neta i es pague el que corresponga”.

 

Paco Blay.

 Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi