Compromís de Rafa Miró durant la reunió mantinguda amb membres del Govern Municipal aquest matí a València

L’Alcalde d’Alcoi Toni Francés, el Vicealcalde Rafa Carbonell i el Regidor d’Innovació Manolo Gomicia han acudit aquest mateix matí a la seu de l’IMPIVA a València per a mantindre una reunió de treball amb el director d’aquest organisme, l’alcoià Rafa Miró. La trobada ha estat “molt satisfactòria”, en paraules de l’alcalde, qui ha destacat “l’excel·lent receptivitat del director de l’IMPIVA cap als projectes d’aquest Govern municipal. Hem trobat una sintonia total amb la voluntat del director de l’organisme per reimpulsar l’economia local en base al coneixement i a la innovació, i una total voluntat per treballar junts en aquest sentit”.

 

 

A partir de la reunió s’han encetat tres línies de treball entre Ajuntament i IMPIVA: la primera, impulsar definitivament el trasllat de l’Institut Tecnològic Tèxtil AITEX a una nova seu, que ha de construir-se a l’entrada sud de la ciutat: “L’IMPIVA s’ha compromés a agilitzar des de Conselleria el Pla Especial d’ordenament urbanístic que, dins la declaració d’Àrea Industrial Prioritària, ha de servir per desenvolupar la construcció del nou edifici d’AITEX”, ha subratllat l’alcalde.

La segona línia de treball és la que s’ocupa del projecte de l’espai d’emprenedors projectat a la seu del Clúster de Disseny, a la planta superior del Mercat de Sant Mateu: “Hem explicat a Rafa Miró la nostra idea per a reunir en un mateix espai, l’Àgora d’Emprenedors, a tots els organismes que treballen en el foment de l’emprenedurisme i la innovació a Alcoi, tractant de buscar les sinergies existents entre els diferents agents que operen a la ciutat i les comarques, i unificar recursos i criteris en aquest sentit. I Rafa Miró ens ha dit que aquesta iniciativa coincideix amb la voluntat de l’IMPIVA d’optimitzar la feina que porten a terme aquesta classe d’organismes, i ens ha anunciat la seua voluntat de participar també en el projecte. A partir d’ara, estudiarem la fórmula per a que l’IMPIVA puga sumar-se a la iniciativa”.

Finalment, la tercera línia de treball és l’encaminada a la creació d’un parc tecnològic a la nostra ciutat. Rafa Miró ha anunciat als representants del Govern municipal alcoià que l’IMPIVA es compromet a aportar els seus recursos i tècnics per a col·laborar amb l’Ajuntament en les tasques de definició d’aquesta futura superfície empresarial, a fi de concretar el projecte que necessita Alcoi: “Per a nosaltres és molt important saber que comptem amb el suport i l’ajuda de l’IMPIVA en la posada en marxa d’una infraestructura bàsica per al futur d’Alcoi com és el parc tecnològic. Rafa Miró ha posat a la nostra disposició els recursos de l’organisme, per a ajudar a l’Ajuntament en tot allò que siga necessari en la definició del parc i la concreció del projecte. Sense dubte, és una gran notícia per a Alcoi el fet de tindre per fi el recolzament del govern autonòmic en una iniciativa tan decisiva per al futur socioeconòmic de la ciutat”

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)