El Govern recolza AFIEM en les seues reivindicacions davant la Generalitat 

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi celebrada aquest divendres ha formalitzat l’alçament de la suspensió dels treballs de construcció del Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler, instant l’empresa a la represa immediata de les obres. Així, s’espera que, durant la jornada d’ahir dilluns, es reprengueren els treballs d’aquest centre tan demandat, una actuació que es trobava paralitzada des del passat mes de març.

 

 

El Govern ha solucionat durant les darreres setmanes tots els entrebancs administratius que impedien la reanudació de les obres des que es van suspendre; ara, una vegada solventades aquestes qüestions, s’ha procedit a formalitzar l’alçament de l’esmentada suspensió amb la signatura de l’acta per part del director de les obres, contactant posteriorment amb l’empresa adjudicatària dels treballs per a que dilluns reprenguera la construcció del Centre. Malgrat que la companyia no s’ha presentat a l’hora convinguda a les dependències municipals per recollir l’alçament de la suspensió, se li notificarà en properes hores per a que les obres es reprenguen immediatament; de fet, si la companyia no ho fera, l’Ajuntament emprendria les accions pertinents per obligar a la seua execució.

Tal com ha explicat la Regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano, “l’objectiu del Govern és solucionar tots els problemes administratius per a que les obres es reanuden com abans millor. Es tracta d’un centre necessari per a la societat alcoiana, i les obres han de reprendre’s immediatament”.

Concentració d’AFIEM

D’altra banda, cal assenyalar que l’alcalde Toni Francés i els regidors Paco Agulló, Lorena Zamorano i Anna Serrano s’han sumat aquest matí a la concentració que l’Asociación de Familiares para la Integración de Enfermos Mentales (AFIEM) ha organitzat a les portes del seu Centre de Rehabilitació i Integració Social, al carrer Reconquesta. L’entitat s’ha adherit així a les diferents concentracions que el sector que treballa amb persones discapacitades ha efectuat al llarg i ample del nostre territori autonòmic, exigint al president de la Generalitat Alberto Fabra que compleixca els seus compromisos.

Els responsables de l’associació, junt amb els seus treballadors i els propis usuaris, s’han concentrat durant uns minuts en senyal de protesta a les portes del centre, i han distribuït un manifest signat per diferents federacions i sindicats en el qual es reclama una solució per part de la Generalitat al continuat retard en els pagaments de les ajudes a aquestes entitats.

(Adjunte l’enllaç a l’àudio amb declaracions del president d’AFIEM José Luis Lefler, el manifest que subscriuen les federacions i sindicats que treballen amb persones discapacitades i una imatge de la concentració davant el CRIS d’AFIEM.)

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)