ALCOI, ACTIVA JOVE

Sabina Gregorio, Regidora de Joventut, presenta un programa d’activitats per a joves

La Regidoria de Joventut pretén donar resposta a aquelles necessitats que els joves detecten a la seua ciutat i una d’aquestes necessitats sempre ha sigut la de dispondre d’una oferta àmplia i variada d’oci saludable, atractiva, interessant i diferent als models predominants i preestablerts.

(Adjuntem documentació sobre el programa d’activitats i una descripció dels mateixos)

 

 

Amb aquesta inquietud ha nascut el pla ALCOI, ACTIVA JOVE, que pretén ampliar l’oferta ja existent, que en gran mesura es du a terme per part de les associacions juvenils, amb un calendari d’activitats grupals destinades als més joves, i que culminaran amb un viatge de grup al juliol, del qual gaudiran gratuïtament dos joves entre els participants en el programa, segons es detalla en el document adjunt.

La Regidoria de Joventut pretén, a més, que siga un programa d’activitats estable i que es consolide en el dia a dia de la ciutat, amb edicions periòdiques anuals o semestrals depenent del seu funcionament. Les associacions juvenils poden fer arribar aquells suggeriments que consideren oportuns, per tal d’adaptar els pròxims calendaris a les seues inquietuds i preferències, dintre del marc de participació en què vol treballar la Regidoria.

La Regidora Sabina Gregorio aprofita per convidar els joves que coneguen i participen en el programa, que suggerisquen aquelles activitats que consideren que s’hi poden afegir o incloure’s en les seues pròpies iniciatives i que treballen juntament amb la Regidoria per fer no tan sols aquest programa, sinó la pròpia Regidoria, i aquesta la nostra ciutat, ALCOI, la de tots els Joves!

En paraules de la Regidora als joves alcoians, “aquest esperit és el que arreplega el Casal Jove, que ja us hem avançat a alguns de vosaltres, i que presentarem d’ací a poc, i que pretén ser un fòrum jove que facilite la comunicació i el treball conjunt de la Regidoria amb tots els joves de la ciutat (tots aquells que formen part de les associacions juvenils de què gaudim al nostre poble, i també aquells joves que no), per tal d’anar en una línia comuna, que ens permeta enriquir-nos com a col·lectiu, compartir recursos, il·lusions, activitats i treball. Pròximament, entrarem en contacte amb vosaltres per presentar-vos els detalls i tractar-los de primera mà. Us esperem i us convidem a participar-hi i fer d’aquesta iniciativa un èxit!

A més, ja teniu a la vostra disposició la nostra adreça electrònica: [email protected] i, des d’aquest moment i per a properes edicions, ens agradaria poder tenir les vostres propostes, les quals ens ajudaran a millorar. Agraint-vos la participació i reiterant-vos el compromís de treball pel vostre col·lectiu, rebeu una cordial salutació.”

Sabina Gregorio Molina,

Regidora de Joventut

 

 

PROJECTE ALCOI, ACTIVA JOVE

OBJECTIU

Dins del Pla Integral de Joventut que està elaborant-se per part de la Regidoria de Joventut, una de les necessitats detectades en aquest col•lectiu ha sigut la de disposar d’una oferta d’alternatives d’oci saludables i atractives.

Moltes vegades ens queixem de l’immobilisme dels joves, la manca d’objectius o l’aïllament individual a què els nous models d’oci aboquen els nostres joves. Però des de la Regidoria de Joventut estem convençuts que els joves d’Alcoi estan desitjant desfer-se d’aquests prejudicis i activar-se, per tal de fer front als nous reptes que se’ls presenten. D’aquesta il•lusió naix “ALCOI, ACTIVA JOVE”.

Es tracta d’un programa d’activitats que pretenem consolidar a la ciutat, de manera que periòdicament els joves sàpiguen on buscar plans d’oci amb activitats diverses, des de l’esport fins a la cultura, totes elles orientades a la socialització dels joves, i a un preu molt assequible, donada la situació econòmica actual, ja que es fan en grup i amb finançament públic.

Per això, s’ha organitzat aquest pla, que hem anomenat “ALCOI, ACTIVA JOVE”, que presenta un programa d’activitats alternatives per als caps de setmana rutinaris, que ofereix un ventall d’activitats noves, on els joves d’Alcoi puguen conèixer-se entre ells i trobar gent amb les mateixes inquietuds. Esperem despertar inquietuds amagades i, fins i tot, possibles eixides laborals!, oferir bons moments entre amics, donar l’oportunitat d’entrar en contacte amb altres persones diferents i altres maneres de pensar en moments d’oci i diversió.

ARTICULACIÓ

El projecte està centrat en dos grans branques:

1.- 6 activitats que de manera quinzenal o mensual es proposen des de la Regidoria: Taller de DJ, Matí Fotogràfic, Taller de Còctels, Taller de Monòlegs, Descens de Barrancs i un “Street Game” per Alcoi.

2.- Un viatge de grup a Praga en el mes de juliol.

Per tal de despertar les inquietuds dels participants, l’objectiu final d’aquests serà guanyar un viatge a Praga.

Cada una de les activitats acumularà punts pel simple fet d’haver participat; a més, hi haurà activitats que ens donaran l’opció de guanyar algun punt extra pel fet d’acabar sent el vencedor del concurs final que ofereix l’activitat, com és el cas del matí fotogràfic.

Per acabar, l’activitat final coneguda com ALCOI ACTIVA JOVE, dóna la possibilitat de guanyar molts punts gràcies a tot un dia dedicat a un joc per Alcoi, en què de forma divertida i amb la barreja de proves físiques i culturals, els participants podran, amb els punts anteriors, aconseguir guanyar el viatge a Praga.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

– TALLER DE CÒCTELS:

Impartit per un cuiner professional, es tracta d’un curs de 3 hores per a 30 persones.

Dividim el curs en dos grans blocs, el primer teòric, ens ensenyarà la història de la cocteleria, formes de presentació, famílies de còctels… La segona part del curs serà de tipus pràctic i aprendrem a realitzar diversos còctels amb alcohol i sense: AMERICÀ, BRONX, MANHATTAN, MOJITO, PINYA COLADA, BLOODY MARY, KIR ROYAL, MARGARITA I CAIPIRINHA.

– TALLER DE DJ:

Amb les indicacions d’un famós DJ de l’antiga “RUTA DEL BAKALAO”, aprendrem a barrejar els temes i a construir un ambient musical amb el nostre propi estil. Aquest taller té una durada d’un matí i una capacitat de 30 persones. La seua durada és d’unes 4 hores aproximadament.

– TALLER DE MONÒLEGS:

Un actor de monòlegs ens ensenyarà a preparar, recitar, parlar i, sobretot, a perdre la vergonya i poder actuar. Aquesta activitat únicament tractarà la modalitat de monòlegs, i té una capacitat de 20 persones dividides en dos grups de 10 persones.

– TALLER FOTOGRÀFIC:

Tindrem la col•laboració d’un reconegut fotògraf alcoià, per gaudir d’un matí fotogràfic (unes 3 – 4 hores). Es tracta de realitzar una excursió per conèixer els racons més insòlits d’Alcoi i aprendre a fotografiar la bellesa del nostre entorn. Una vegada finalitzada l’activitat, els participants podran exposar públicament una de les seues fotografies.

– DESCENS DE BARRANCS:

Es tracta de recórrer camins oberts per l’aigua entre les muntanyes. Aquesta pràctica esportiva combina el ràpel, la natació, els salts, senderisme… Aquesta activitat té una durada d’unes 2,50 – 3 hores, i es realitzarà en dos grups de 15 persones.

Aprenem a descendre amb corda pels barrancs amb total seguretat. Xicotets volcans i salts complementen la diversió.

ALCOI ACTIVA JOVE (modalitat Street Game)

Multiactivitat basada en proves i preguntes amb un recorregut per la ciutat d’Alcoi. Consta de dotze controls situats pel nucli urbà on els participants, que juguen en parelles, hauran d’anar fent cada una de les proves per tal d’aconseguir el màxim de punts possibles. Així mateix, des de l’inici del recorregut, se’ls donarà als participants una sèrie de regles i de preguntes que hauran de respondre al final del joc. Es valorarà quantitativament i qualitativament l’execució de les proves en cada un dels controls, la finalització dels jocs i la contestació de les preguntes faran que els participants aconseguisquen un nombre màxim de punts que, juntament amb els que han acumulat al llarg de l’any amb els tallers, ens donaran el guanyador del viatge a Praga.

CALENDARI DE LES ACTIVITATS

DATA ACTIVITAT LLOC

04 FEBRER 18:00-21:00 h TALLER DE CÒCTELS CASAL OVIDI MONTLLOR

25 FEBRER 10:00-14:00 h TALLER DE DJ PUB ZOO LOCO

10 MARÇ 10:00-14:00 h TALLER DE MONÒLEGS PUB L’ESCENARI

31 MARÇ 10:00-14:00 h MATÍ FOTOGRÀFIC AJUNTAMENT D’ALCOI

26 MAIG 10:00-14:00 h DESCENS DE BARRANCS BARRANC DE BOLULLA

16 JUNY 10:00-17:00 h ALCOI ACTIVA JOVE AJUNTAMENT D’ALCOI

 

CONTACTE DELS PARTIPANTS

A través de la nostra pàgina web, els participants podran veure el detalls de les activitats i omplir un formulari per tal d’apuntar-se als cursos. Nosaltres ens posarem en contacte amb ells per mitjà d’un correu electrònic amb les dates, horaris i lloc de trobada per a cada una de les activitats. Així mateix, díes després de les activitats informarem els participants, per correu electrònic, del total de punts acumulats que s’han aconseguit al llarg de tots els cursos, així com la posició que ocupa en el concurs per a aconseguir el viatge a Praga.

 

PREUS DE LES ACTIVITATS

ACTIVITAT PREU NORMAL SI HAS PARTICIPAT EN LES ACTIVITATS ANTERIORS

TALLER DE CÒCTELS 5 EUR —

TALLER DE DJ 3 EUR —

TALLER DE MONÒLEGS 3 EUR —

MATÍ FOTOGRÀFIC 3 EUR —

DESCENS DE BARRANCS 30 EUR 15 EUR (3 tallers mínim)

ALCOI ACTIVA JOVE 10 EUR 5 EUR (3 tallers mínim)

 

DESCRIPCIONS DE LES ACTIVITATS

04 de FEBRER TALLER DE COCKTAIL

Lloc: Centre Ovidi Montllor

Impartit per:

Hora: 18:00h

Dividim el curs en dos grans blocs, el primer teòric, ens ensenyarà la història de la cockteleria, formes de presentació, famílies de cocktails… la segona part del curs serà de tipus pràctic i aprendrem a realitzar: DRY MARTINI, AMERICANO, BRONX, MANHATTAN, MOJITO, PIÑA COLADA, BLOODY MARY, KIR ROYAL, MARGARITA I CAIPIRINHA.

Farem, també, algunes especialitats sense alcohol per a que els mes joves puguen participar.

El nostre Mestre ens ensenyarà la millor manera de presentar els combinats que hem preparat per tal que l’acabat siga perfecte.

El curs tindrà lloc en el “CASAL OVIDI MONLLOR” a partir de les 18:00h.

La participació en aquest curs comporta la bonificació de 2 punts.

 

25 DE FEBRER TALLER DE DJ

Lloc: PUB ZooLoco

Impartit per: Mirage of Deep (Nacho Ferrer, antic Nacho Division)

Hora: 10:00h

Baix les indicacions d’un famós DJ de l’antiga “RUTA DEL BAKALAO”, aprendrem a barrejar els temes i a construir un ambient musical baix el nostre propi estil. Aquest taller té una durada d’un matí, unes 4 hores aproximadament.

La participació en aquest curs es bonifica amb 1 punt.

 

10 DE MARÇ TALLER DE MONÒLEGS

Lloc: PUB Escenari

Impartit per:

Hora: 10:00h

Un actor de monòlegs ens ensenyarà a preparar, recitar, parlar i sobretot a perdre la vergonya i poder actuar. Aquesta activitat únicament tractarà la modalitat de monòlegs, i té una capacitat de 20 persones dividides en dos grups de 10 persones.

La participació en aquest curs es bonifica amb 1 punt

 

31 DE MARÇ MATI FOTOGRÀFIC

Lloc: lloc de trobada Plaça de Dins

Impartit per: Lucio Abad

Hora: 10:00h

Es tracta de realitzar una excursió per conèixer els racons més insòlits d’Alcoi i aprendre a fotografiar la bellesa del nostre entorn. Una vegada finalitzada l’activitat els participants podran exposar una de les seves fotografies públicament.

La participació en aquesta activitat té una bonificació de 1 punt

La fotografia guanyadora del primer premi tindrà una bonificació extra de 2 punts i la que quede en segon lloc aconseguirà 1 punt més.

 

26DE MAIG DESCENS DE BARRANCS

Lloc: lloc de trobada per determinar

Impartit per: Empresa d’Aventura

Hora: 09:00h.

Es tracta de recórrer camins oberts per l’aigua entre les muntanyes. Aquesta pràctica esportiva combina el ràppel, la natació, els salts, senderisme… Aquesta activitat té una durada d’unes 2,50 – 3 hores, i es realitzarà en dos grups de 15 persones.

Aprenem a descendir amb corda pels barrancs amb total seguretat. Xicotets volcans i salts complementen la diversió.

La participació en aquesta activitat té una bonificació de 6 punts

 

16 DE JUNY ALCOI ACTIVA JOVE

Lloc: lloc de trobada Plaça de Dins

Impartit per: Monitors

Hora: 10:00h.

 

VIATGE A PRAGA

INCLOU (per 460 euros)

– Vols València –Praga – València

– 7 nits en hotel 3* al centre de la ciutat en habitacions múltiples.

– Règim d’Allotjament i desdejuni

– Segur de viatge

– Trasllats aeroport – hotel- aeroport

 

DATES:

15-22 DE JULIOL

Praga capital de la República Txeca i de la regió de Bohèmia, es coneguda com la Ciutat de les cent torres o la Ciutat daurada.

És una de les ciutats més belles d’Europa central amb un marcat ambient medieval.

 

 

 

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *