L’Ajuntament podrà netejar un deute de més de sis milions d’euros

Una vegada exhaurits els terminis per a presentar les factures pendents de pagament dins el Pla de Proveïdors que ha habilitat el Govern central, l’Ajuntament d’Alcoi ha rebut la petició per a fer efectives dins aquest pla un total de 3.873 factures. En total, els creditors de l’Ajuntament percebran aproximadament 6.050.000 euros en el moment en què l’executiu central pague als proveïdors.

Tal com ha destacat el Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alcoi David Abad, “creiem que el procés de validació d’aquestes factures ha estat molt satisfactori. Els professionals del Departament d’Intervenció de l’Ajuntament han treballat molt i molt bé, malgrat totes les dificultats d’operativitat que presentava la web del Ministeri. S’ha pogut incloure la immensa majoria de les factures pendents, de forma que l’Ajuntament podrà fer front a una part molt elevada del seu deute”.

Segons les dades del Departament, només 103 factures han quedat fora del pla, dues de les quals estan pendents d’una sentència judicial abans de la seua validació. Són 130.000 euros els que queden fora del Pla, mentre més de sis milions han estat inclosos. David Abad ha recordat que “dins aquest pla no es podien incloure empreses públiques ni tampoc companyies amb subvencions al desequilibri econòmic, de forma que importants creditors de l’Ajuntament com ara VAERSA, TUASA o els teatres Calderón i Principal no han pogut saldar el seu deute”.

Precisament, per aquests inconvenients, David Abad ha lamentat que el Govern estatal no haja permés solventar tot el problema de deute dels ajuntaments: “És una bona notícia que moltes empreses puguen cobrar per fi, però s’ha de lamentar que el pla de Rajoy no haja contemplat la totalitat dels deutes municipals, ja que prompte l’Ajuntament es trobarà una altra volta amb dificultats amb els proveïdors. La mesura, lamentablement, no ha sigut més que un parxe”.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)