El Regidor d’Hisenda està a l’espera de que es concerte el préstec abans del dia 15

El Govern central ha aprovat el Pla d’Ajust de l’Ajuntament d’Alcoi presentat amb motiu del Pla de Pagament a Proveïdors de l’Estat. Gràcies a això, l’Ajuntament podrà concertar un préstec per valor de 6.050.000 euros amb què farà efectius els pagaments als seus proveïdors que s’hagen acollit al Pla durant el termini establert al seu dia. Ara, però, la Regidoria d’Hisenda està esperant que el Govern de l’Estat proporcione la informació als ajuntaments per tal de concertar el préstec i com es faran efectives les quantitats als proveïdors. De qualsevol forma, el termini establert per a aprovar mitjançant el Ple municipal de cada localitat el préstec finalitza el dia 15 d’aquest mes, de forma que cada dia que passa sense que el Govern de l’Estat done informació de com fer el préstec, és un dia que es retarda el poder fer-lo abans i que els proveïdors cobren prompte.

El Regidor d’Hisenda David Abad ha volgut en primer lloc agrair la seua diligència als funcionaris d’Intervenció i de les Àrees Pressupostàries: “Gràcies al seu excel·lent treball, s’ha pogut arribar a pràcticament la totalitat dels proveïdors: 3.873 factures en només unes setmanes, una xifra que ja de per si explica que no ha estat gens fàcil la feina”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

A banda de valorar aquesta feina del personal municipal, Abad ha subratllat que l’aprovació del Pla d’Ajust “ha evitat que l’Estat embargara a l’Ajuntament, ja que sense el Pla d’Ajust no es podria haver contractat cap préstec. Tots coneixem la deficient situació en què es va deixar les arques municipals l’anterior govern, i ara, encara que mitjançant un préstec, comencem a corregir aquells desajustos”. A més, Abad ha recordat que el Partit Popular va votar a Alcoi en contra del Pla, “i malgrat que argumentaven que no es podria arribar a tancar, s’ha acabat fent en temps i forma. No només tenim greus problemes econòmics actualment per una gestió irresponsable i deficient dels comptes públics, sinó que s’oposen a possibles solucions per redreçar la situació. Si al seu moment hagueren fet una gestió correcta de l’economia, ara no estaríem com estem, i només cal veure ajuntaments del nostre voltant com Cocentaina, Muro o Castalla, per comprendre que el que ha passat a Alcoi ha estat catastròfic”.

Per últim, el Regidor d’Hisenda ha destacat que el Pla s’ha portat avant sense retallar en matèries com l’Educació, la Cultura, el Benestar Social o l’Esport, “en contra del criteri dels governs central i autonòmic, capficats en apujar els impostos i retallar en matèries socials. En el fons, simplement apliquen els seus principis ideològics, aprofitant l’excusa de la crisi: que els ciutadans paguen encara més per serveis que en teoria ja hem pagat amb els impostos”.

Cinc mesures del Pla d’Ajust

El Pla d’Ajust de l’Ajuntament d’Alcoi contempla cinc mesures bàsiques:

1.- L’ajust de la neteja viària i recollida de brossa, i la redistribució de la taxa: qui més brossa genere, més pague.

2.- En neteja viària s’estalviaran 300.000 euros a l’any reorganitzant el servei.

3.- La reducció del 10% en les partides d’activitats de l’Ajuntament.

4.- Reducció del cost del Teatre Calderón. L’insostenible fórmula de pagar un milió d’euros l’any no pot continuar, i s’aplicarà una nova fórmula de menor cost per a les arques municipals, continuant amb la qualitat de la programació.

5.- L’ajust en el servei de transport urbà. Ara per ara no és sostenible l’actual format, per la qual cosa s’està renegociant el servei.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)