Rafa Carbonell “Després d’haver revisat el Pressupost de 2013 que va presentar el govern municipal als grups de l’oposició, el Bloc-Compromís s’ha plantejat un pressupost alternatiu, més d’acord amb les necessitats de la ciutadania. ”

Fa uns dies que el govern municipal va lliurar el Pressupost per a 2013 als diversos grups polítics de l’oposició, encara que tota la documentació adjunta no s’ha tingut fins al divendres al migdia. És per això que Rafa Carbonell qualifica aquest pressupost d’improvisat i poc rigorós.

(L’àudio i els documents del Pressupost són descarregables)

El portaveu de Bloc-Compromís insisteix que: ” És un pressupost poc ambiciós perquè la ciutat necessita alternatives diferents; poc concret en projectes perquè s’intueix molta voluntat i poc detall; i poc real perquè no es correspon a les línies força del govern, com són la cohesió social i la dinamització econòmica.”

Carbonell lamenta que: “El govern municipal haja tingut una actitud prepotent i poc progressista. A l’hora d’elaborar els pressupostos no han donat cap participació als grups de l’oposició perquè pogueren fer-hi propostes, com si estigueren governant en majoria absoluta.”

Per la seua part, David Abad ha resumit quina és la filosofia d’aquest Pressupost alternatiu, que es concreta en: “Transparència, participació, auditoria del deute il·legítim i incorporació de Clàusules Socials i Compra Ètica”.

Abad explica que: “Hem incorporat propostes novedoses, com ara la gestió transparent de la publicitat que contracta l’Ajuntament amb els diferents mitjans de comunicació, que caldrà distribuir-la d’una manera adequada. És també urgent abordar el tema del deute il·legítim, que no hauria de recaure sobre els ciutadans i la incorporació de Clàusules Socials i Compra Ètica, això és que es reconeguen les bones pràctiques de les empreses que tenen contractes amb l’Ajuntament ”.

En resum, el Bloc-Compromís planteja un Pressupost Municipal en què retalla despeses de diverses partides més de 300.000 €, dels quals uns 126.000 € procedeixen de la supressió de personal eventual, tal i com va fer i plantejar Bloc-Compromís quan estava al govern de la ciutat. I això per a redistribuir-los en distintes propostes: millora de l’activitat comercial, Pla Integral de Política Industrial, més recursos per a promoció econòmica, Educació, Cultura, Política Lingüistica, Joventut, Igualtat, Esports, Medi Ambient, etc..

I conclou el regidor del Bloc-Compromís que: “Hem previst també la incorporació en el Pressupost de millores en infraestructures urbanes, com per exemple la col·locació de tanques de protecció a les zones de joc dels parcs infantils, la reparació de voreres i albellons a El Camí, dues passarel·les, una al pont Viaducte-Zona Nord i l’altra a l’entrada d’Alcoi per l’autovia (per la gasolinera) i la revegetació de la vessant del carrer Donya Amàlia, etc.”

Descarregueu l’arxiu d’àudio

També teniu els documents complets del Pressupost alternatiu 2013 per consultar i descarregar:

1) Introducció al Pressupost (document base)
2) Bases d’Execució: Proposta de modificació
3) Resum de canvis a les partides