Anna Serrano: “És el moment que el conjunt de la ciutadania mostre el seu desacord amb les mesures dels governs central i autonòmic en matèria educativa. Ja n’hi ha prou de retallades i d’imposicions”.

La regidora de Compromís a l l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Serrano, ha manifestat que el seu grup està totalment d’acord amb les raons que han plantejat els distints sindicats de l’àmbit educatiu per a convocar la vaga general de demà dijous.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Es tracta d’una vaga per a tot el conjunt de treballadores i treballadors de l’ensenyament (professorat i personal no docent), tant dels centres públics com dels concertats, i de totes les etapes educatives, des de l’Educació Infantil a la Universitària —explica la regidora.

Anna Serrano insisteix que hi ha diversos motius per haver-se convocat la vaga: “d’una banda s’exigeix que es paralitzen i es revoquen les reformes i retallades que han aprovat els governs espanyol i valencià i que representen un greu deteriorament de la qualitat educativa. D’altra, es demana la retirada del projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa —més coneguda com a Llei Wert.

De fet, Compromís ha mostrat en reiterades ocasions el seu rebuig a la Llei Wert. Fins i tot el nom (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) ja és tota una provocació perquè no conté cap mesura real de millora de la qualitat educativa sinó tot el contrari. Per una part planteja una massificació de les aules (en educació Infantil i Primària fins a 30 alumnes) i per altra es redueixen les hores de suport a l’alumnat, quasi desapareix l’atenció a la diversitat i es redueixen les dotacions econòmiques per a les despeses ordinàries dels centres.

En definitiva, la proposta de llei té un sentit clarament regressiu: pretén reduir la presència de les llengües autòctones a les comunitats amb llengua pròpia i promou la competitivitat en detriment d’altres valors com la igualtat, la solidaritat i la participació” —conclou Serrano.

Anna-Raquel Serrano. Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.