Paco Blay: “El contenciós que plantejava el govern era una maniobra dilatòria i no beneficia ningú l’enfrontament judicial amb la Generalitat. Davant dels informes, que hem consultat, continuem considerant inadequada la ubicació a la Canal.” 

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha explicat que es van abstenir en la proposta de presentar un contenciós contra la Generalitat pel tema de la Española perquè no era el millor camí per a resoldre el problema sinó complicar-ho judicialment per donar temps fins a les properes eleccions, conegudes les ambigüitats del PSOE en aquest tema.

 Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Segons Blay, “en el Ple no es debatia la idoneïtat o no de la ubicació del projecte ALCOINNOVA a la zona de la Canal. El que es debatia era portar la Generalitat al jutjat o no sobre la declaració d’ATE de la proposta de la Española, i pensem que no la fórmula més idònia. Des de Compromís tenim clar que la Española no pot anar a la Canal, però judicialitzar el tema no resol cap problema, no beneficia ningú i solament serveix d’instrument dilatori”.

El regidor recorda que en el Ple del 15 d’abril, en el qual es requeria la modificació de l’acord del 22 de febrer que declarava com a ATE el projecte, el van recolzar. “En aquell moment deixàrem clar que NO estàvem debatent la idoneïtat o no de la ubicació del projecte a la zona de la Canal… i votàrem SÍ, perquè consideràvem que calia fer una defensa de l’autonomia municipal...”.

 I afegeix: “El pitjor de tot és que, malgrat haver donat suport a la proposta del govern esmentada, ens vam assabentar per la premsa d’un pas tan important per a la ciutat com era presentar un contenciós contra la Generalitat; en cap moment no han intentat explicar-nos quins eren els seus objectius, buscar el consens o ni tan sols informar-nos abans, sent així que es tracta d’una qüestió d’estat, i per responsabilitat sempre estem a favor d’aquells temes que afavoreixen la ciutat”.

Acaba la seua nota Blay recordant que dins del procediment ordinari previst, quan l’empresa presente el projecte formalment, hi haurà una fase per a fer al·legacions i interposar els recursos necessaris, i des de Compromís els presentarem per tal d’evitar que la Canal es convertisca en un espai industrial.I confiem que el govern ho faça en eixos moments també, o per contra demostraran que el que han fet fins ara és simplement vendre fum”.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.