Recentment s’ha aprovat la Llei General de Telecomunicacions (LGT) segons la qual, les companyies operadores podran expropiar les terrasses dels edificis per a instal·lar antenes de telefonia mòbil sense que calga cap llicència per part de l’Ajuntament, ni l’acceptació de la comunitat de veïns de la finca afectada. Aquest atropellament a l’autonomia municipal ha alçat l’alarma de comunitats de veïns en altres pobles. És per això que Compromís presentarà una moció sobre aquest tema en el pròxim Ple.

La regidora de Compromís explica que: “Demanem que Alcoi arreplegue en la seua normativa que es revisen els nivells de radiació resultants de totes les tecnologies inalàmbriques, i que poden afectar la salut de les persones. I això perquè.des de fa uns anys a Europa ja es proposava que es revisaren aquests nivells i perquè també ens basem en estudis científics que parlen del perill potencial dels camps electromagnètics en el medi ambient.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Climent explica: “A Europa comencen a sentir-se veus que reclamen que es facen estudis independents que verifiquen que els telèfons i les seues antenes no són perjudicials i a  Alcoi hem d’escoltar aquestes veus.”

L’ordenança d’Alcoi és pionera i restrictiva pel que fa a nivells d’exposició que són els que es van proposar a Salzburg en 2000, però la regidora matisa que “si no s’aplica queda com a paper mullat, i encara falta que s’obligue les empreses que complisquen aquesta ordenança”.

Siga com fóra, la Llei General de Telecomunicacions buida de contingut qualsevol acció empresa des de l’Ajuntament perquè regula la fòrmula de l’expropiació forçosa de les terrasses, com si es tractaren d’un be al mateix nivell que un hospital o una carretera. Ara les competències només seran estatals i no municipals.

La regidora acaba la nota dient: “Des del grup municipal de Compromís aposta per les noves tecnologies i farem un seguiment exhaustiu de les accions que es puguen derivar de la discutible aplicació d’aquesta llei que ja està tenint molta resposta al carrer i vetlarem pel compliment de l’ordenança a fi d’aconseguir una harmoniosa convivència entre el desenvolupament de la tecnologia i la salut dels habitants”.

Anna Climent i Montllor, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.