Arran de la polèmica sobre les dedicacions exclusives i parcials dels regidors de l’Ajuntament d’Alcoi, plantejada per PSOE, PP i EU, el grup municipal de Compromís d’Alcoi manifesta:

1.       Agraïm a EU que en la roda de premsa de hui haja reconegut que Compromís es manté al marge de la polèmica i que les acusacions vetllades de pactes previs sobre pressupostos que va fer els dies anteriors cap a Compromís, no eren certes. Ens agradaria, així mateix, que EU explicara clarament quins xantatges i de quin tipus ha rebut, que en absolut procedeixen de Compromís.

2.       Compromís va propiciar que s’aprovaren els Pressuposts amb la seua abstenció, perquè el govern (PSOE, EU) va acceptar totes les nostres esmenes. Cap motiu relacionat amb les dedicacions va fer decidir el nostre vot.

3.       Recordem que Compromís és l’únic partit que fins ara ha resultat perjudicat en la remodelació perquè ha hagut de prescindir d’una secretària i ha perdut la dedicació exclusiva d’una regidora que ha hagut de tornar-se’n a la seua faena. En canvi, cap dels regidors de la resta de grups (PSOE, EU i PP) ha variat la seua situació fins ara.

4.       Compromís no té res a veure amb la nova proposta de dedicacions parcials, segurament pactades entre l’alcalde i el PP. Desconeixem a quins possibles acords han arribat.

5.       Recordem que tot el conflicte va començar quan, en aplicació de la llei estatal, el PP havia de perdre la dedicació exclusiva d’un dels seus regidors en favor d’Estefania Blanes, substituta de Jordi Tormo.

6.       El problema de fons és que no tenim encara un Reglament Orgànic Municipal a l’Ajuntament d’Alcoi, tal com exigeix la Llei de Règim Local de la Generalitat Valenciana als municipis de més de 20.000 habitants (art. 28 de la Llei 8/2010). Aquest reglament l’ha reclamant Compromís des de fa temps.

7.       Compromís presentarà una proposta global sobre les dedicacions de regidors i dels eventuals, que -des de l’austeritat- respecte la representativitat ciutadana de cada grup, equilibre el problema entre govern i oposició i puga servir en el futur per a noves situacions. No és lògic que el govern municipal actual tinga el 36% de representativitat electoral i s’haja adjudicat més del 60% de les dedicacions exclusives (entre regidors i assessors). Si és cert que el govern té la responsabilitat de governar, també és veritat que té a la seua disposició més de 500 funcionaris, cosa que relativitza la necessitat de dedicacions exclusives per al govern com reclamen.

 

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.