Des de Compromís Alcoi insisteixen en recordar que es troba en tràmit parlamentari de les Corts Valencianes una Proposició No de Llei per tal de demanar al Govern de la Generalitat s’aplane en els contenciosos administratius que es troben en els jutjats. Aquesta PNL signada per Compromís, Podemos i PSOE té totes les perspectives d’eixir aprovada.
L’aplanament implicaria que el Govern de la Generalitat reconeguera que l’Ajuntament i Salvem tenen raó total o parcialment ens els contenciosos interposats i per tant no actuarà contra ells.
“Recordem que els 3 contenciosos que hi ha són contra la pròpia Generalitat, per tant si el Consell segueix les instruccions de les Corts, i és factible que així passe, podria renunciar a la defensa en eixos pleits i per tant la sentència seria favorable a l’Ajuntament” afirma la Regidora Anna Climent “massa vegades tenim la sensació d’incertesa en les sentències dels contenciosos, i obrir la via a què la Generalitat s’aplane pot ser essencial”.
Climent recorda que aquesta PNL havia de ser debatuda el passat dijous en la Comissió d’Indústria, però com passa moltes vegades, no es va arribar al punt de l’ordre del dia i el seu debat queda ajornat sine die. “Seria important l’acceleració del debat i aprovació de la proposta, perquè requerirà informes jurídics i quant abans estiga aprovada, abans es podrà actuar.”
Climent recorda que el PP abans de deixar el govern de la Generalitat Valenciana es va deixar aprovada l’Actuació Territorial Estratègica de la Canal, quasi sense marge de maniobra per als nous inquilins de la Generalitat. “L’aplanament de la Generalitat en els contenciosos demanada per les Corts, la petició de revisió d’ofici que hem demanat des de Compromís Alcoi, la revisió fins al mil•límetre per part de l’Ajuntament d’Alcoi del projecte, la petició de suspensió cautelar per part de l’Ajuntament d’Alcoi, que no s’ha fet, són tot vies per salvar l’aqüífer del Molinar i l’aigua de totes les alcoianes i alcoians”.

Anna Climent i Montllor, Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.