Per costum en l’Ajuntament d’Alcoi els canvis de nom de carrers o altres espais s’han decidit en Junta de Portaveus, per consens o sense. La nostra sorpresa és quan en rebre el calendari d’actes per la Medalla d’Or de la ciutat, veiem que està tancat el canvi de nom de la Biblioteca, quan en cap moment abans això s’havia concretat en una Junta de Portaveus. S’ha gestionat amb molt poca transparència i sense seguir els canals habituals.
Des de Compromís Alcoi hem rebut amb sorpresa i tristesa que ni el CAEHA estiga d’acord amb el canvi de nom de la Biblioteca Municipal. Als grups polítics en la primera Junta de Portaveus l’Alcalde ens va informar que a banda de la Medalla d’Or, en la que tots estàvem d’acord per suposat, estaven pensant en posar-li el nom a “alguna cosa” i que ja ens dirien.
Ens entristeix, sobretot per la família, que la proposta no haja sigut una decisió consensuada. Des de Compromís mai hem sigut partidaris de posar noms a espais o edificis què al final no s’utilitzaran. De fet tampoc ens va agradar que se li posara “nom” al Centre Cultural.
Finalment lamentem que un canvi d’aquesta envergadura ni tan sols s’haja consultat amb la societat civil, i que en este cas podria estar representada pel CAEHA. Ha sigut una decisió unilateral del govern del PSOE. Per suposat ens hem sumat i seguim sumant-nos a la proposta de Medalla d’Or que considerem sobradament merescuda.