Begonya Domenech: «a Compromís proposem mesures perquè els nostres majors no estiguen sols!»

A Compromís treballem pensant en el benestar dels nostres veïns, i des de fa un temps estem a l’aguait de les accions en altres parts de l’Europa referits a la soledat involuntària de les persones grans.

La soledat no volguda pot tindre un efecte devastador en la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans. Pot causar un desordre de la son, fatiga, malalties coronàries, problemes nutricionals, etc. Els processos de pèrdues de la parella, a més, es donen especialment durant la vellesa i les dificultats d’adaptació davant aquesta situació poden provocar un sentiment incrementat de soledat.

Davant d’aquesta situació que és generalitzada al continent Europeu, Regne Unit ha fet el primer pas en el món. Ha decidit crear un departament d’Estat per a lluitar contra aquest mal, que només en aquell país afecta nou milions de britànics. Ací, les administracions d’algunes ciutats de l’Estat aborden la soledat no volguda de les persones grans involucrant-hi tota la comunitat, i creant una xarxa sensible i respectuosa a partir de la qual les persones grans podran tornar-se a vincular a la vida col·lectiva.

A Barcelona, l’ajuntament, ha posat en marxa un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials per pal·liar els efectes d’aquest problema i previndre situacions de risc de les persones grans. Treballem conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures, participatives i solidàries.

A la nostra ciutat, en dades del 2017, hi trobem 15.644 persones de més de 60 anys, població més que suficient perquè comencem preocupar-nos per la incidència de la soledat a Alcoi. «A Compromís tenim una responsabilitat com a polítics d’estar a vigilants de la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i anar adaptant els nostres serveis a les necessitats de la vida actual de les alcoianes i alcoians» comenta la regidora Domenech «en la moció demanem al govern que encete unes polítiques que busquen reduir l’impacte de la soledat en els nostres majors, amb nous protocols en Serveis Socials i Policia local, campanyes públiques per a la prevenció dels efectes negatius i la creació d’una xarxa de voluntaris que ajuden a les persones»

Begonya Doménech
Regidora Compromís Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *