Els col·legis que visiten el Tirisiti tenen que esperar hores al carrer, sense serveis.

Estem acostumats a veure com el nostre govern ven una imatge idíl·lica d’Alcoi, com intenta emplenar els nostres carrers de visitants a dates assenyalades, com ara el nostre Nadal i la creació d’Alcoi Ciutat del Nadal.

“Doncs bé, hem aconseguit omplir el centre. Però, tot i que el Nadal és una festa per als més menuts/es, tot i que el Tirisiti és una visita obligada per a desenes de col·legis, Alcoi no és una ciutat per a ells/es. No hi ha lavabos públics, ni llocs on puguen tranquil·lament esmorzar mentre esperen entrar a les representacions. Només tenen espais a la Glorieta i la Plaça de Dins, on si volen entrar al lavabo, ho hauran de fer a un dels bars que hi ha. A més a més, si plou, tampoc tenen on anar, ja que fins ara, un parell de col·legis ha pogut estar a l’entrada de l’Ajuntament, però la setmana passada una representant del govern els ha anunciat que no és el seu lloc, i els va fer fora”, afirma Guillem.

La regidora de Compromís declara que: “El Tirisiti ha posat Alcoi al calendari de pares, mares, mestres, associacions, avis i àvies, tiets i tietes, cosins, cosines i famílies de tota la contornada, fins i tot de pobles més llunyans, i en lloc d’aprofitar l’oportunitat, els estem fent fora.”

A més a més, han decidit augmentar el preu de l’entrada, ja que és l’obra que més representacions fa i més plena el teatre, entre altres coses perquè la programació és mínima o gairebé inexistent, així facturem en una obra el que no hem facturat la resta de l’any, com sona la dita popular: Tot en un missot!!!!

Per altra banda, pel que fa a la decoració de Nadal als barris és inexistent,mentre que al Centre, sembla ser que per una Ciutat del Nadal, necessitàvem una representació de tots els símbols, siguen nostres o no, per això tenim una plaça a rebentar amb un arbre gegant, el Tirisiti i en breu el portal, només trobarem a faltar aquell «trineu folklòric» amb més llums que una caseta de la fira de Sevilla i una falla del Pare Noel. Sobretot si tenim en compte que l’arbre ara l’haurem de llevar per a les pastoretes, i per descomptat per a la cavalcada.

Finalitza Guillem: “En resum, volem Nadal, volem que els visitants vinguen a consumir i a fer gran Alcoi, però nosaltres no els ho estem posant gens fàcil per estimar la nostra ciutat.”

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi