El regidor i portaveu Màrius Ivorra declara: «hem rebut queixes dels estudiants per la falta de condicions del centre de la Universitat d’Alacant a Alcoi»

El centre està situat a la Cambra de Comerç d’Alcoi, edifici restaurat fa ara més d’una desena d’anys, i que no comptava en ser utilitzat com aulari permanent per a més d’un centenar de persones al dia. Així començant el segon any de docència a la Seu de la UA a Alcoi suposadament haurien d’haver-ne solucionat els problemes del primer any d’ús. Tot el contrari, els estudiants estan estrets a les aules. Tenen problemes per a tindre suficients seients a les classes, que depenent assignatura no compten amb suficients cadires i taules per a tot l’alumnat matriculat. No parlem de tindre un aulari d’informàtica en condicions, imprescindible per impartir algunes assignatures, on la falta d’endolls per a connectar els ordinadors portàtils de vegades fa que no es puguen utilitzar, …

Per altra banda els alumnes critiquen la falta de claredat dels responsables de la UA respecte a la continuïtat del campus, i per tant dels estudis impartits a la nostra ciutat. Un percentatge alt dels estudiants matriculats, no són d’Alcoi i han hagut de llogar habitatges. Si bé en el primer moment la continuïtat estava confirmada, segons sembla la realitat a hores d’ara no és la mateixa, deixant el futur dels alumnes actuals en l’aire.

Una altra queixa de l’alumnat és la poca disponibilitat de capacitacions i mencions, i la mancança d’interés per anar ampliant-les al campus d’Alcoi, que crea una situació de discriminació dins dels alumnes de la UA respecte a altres Campus, que a més disposen de cafeteria, aparcaments i zones esportives. Aquests últims podrien ser compartits amb dotacions municipals mitjançant convenis amb l’Ajuntament.

Així doncs tornem a trobar altre dels projectes del PSOE, la creació del Campus d’Alcoi de la UA, que queda a mitges. Està molt bé portar centres docents a la ciutat, però cal assegurar-se que puguen gaudir dels serveis necessaris i sobre tot els mínims. I en la mesura de les possibilitats de l’ajuntament, ajudar a cobrir-les. En aquest cas l’ajuntament ha portat la UA a un espai provisional, i s’ha desentés de millorar aquestes condicions d’interinitat dels alumnes a l’edifici provisional. Si aquesta és la imatge de ciutat universitària que vol donar el PSOE, per mal camí anem.

“La gran biblioteca”

Ascensor sols per a persones de mobilitat reduïda

Ordinadors “portàtils”

 

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi