El govern socialista de Toni Francés ha tornat a menysprear la població alcoiana, donat que és obvi que és ell qui està darrere el nomenament de la direcció de Salut Pública. Els socialistes han decidit nomenar directora a Clara Pastor, candidata a l’alcaldia de Gaianes pel PSOE.

A més per al nomenament de directius a Centres de Salut Pública, la normativa (Decret 192/2017) deixa clars uns límits i uns requisits mínims que la senyora Clara Pastor no compleix. És imprescindible que la persona nomenada siga funcionaria, i la nova directora no es funcionaria ni prestava servei en cap centre sanitari, ni acredita experiència en gestió sanitària de cap classe. La realitat és que el seu mèrit és estar candidata a l’Alcadia de Gaianes pel PSOE Segons Ivorra «sembla que se’ls han pujat els fums als components del PSOE i pensen que ja no tenen límits per fer i desfer a voluntat, fins i tot quan parlem de temes tan seriosos com la salut pública o la prevenció de les malalties. Si el senyor Francés necessita «col·locar» a amics, que no ho faça amb els diners públics i molt menys a llocs tan importants, on ens juguem la salut pública de la nostra ciutat i les comarques, a més a més amb gent que no compleix els requisits exigits».

La tasca realitzada pel fins ara director de Salut Pública, senyor José Fenollar, ha estat més que eficaç. Fins i tot la nova directora així ho admetia al diari Información afirmant que anava a realitzar una llavor continuista. Ivorra qüestiona: «Si la tasca del senyor Fenollar ha estat reconeguda per tots els partits polítics, per què ara el volen substituir? Parlem d’un senyor que ha lluitat contra la legionel·la, que porta de forma impecable les campanyes de prevenció i vacunació, i sobretot parlem d’una persona que té un currículum i experiència adient per a les nostres comarques que, com bé tothom sap, tenen un tarannà específic sanitàriament, ja que la legionel·la ha estat el taló d’Aquil·les durant molt de temps».

Ivorra finalitza «Quan les persones fan bé la seua tasca han de ser reconegudes. El senyor Fenollar així ho ha fet durant molts anys i ho han acceptat tots els partits, fins i tot partits d’idiologies contràries. Parlem de la salut d’Alcoi i no poden haver-hi colors. Li demanem als socialistes expliquen públicament la seua elecció i perquè la Sra. Clara Pastor sense complir els requisits és la nova directora».

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi