La regidora de Compromís Elisa Guillem declara «Els fets ens fan pensar que les polítiques de recuperar el centre del PSOE queden sols en canviar voreres».

Un dels carrers més transitats al centre, el carrer La Cordeta, fa anys que té gran part del recorregut sense il·luminació pública, i a la caiguda del sol queda pràcticament a fosques, es pot comprovar a la foto. Segons la regidora Elisa «fins i tot un dels veïns del carrer ha instal·lat il·luminació pròpia per suplir la mancança d’il·luminació pública».

Està clar que reurbanitzar carrers i preparar-los per a nous usos més amables és necessari, però cal mantindre unes condicions adequades a la resta de carrers si el que volem és que la gent vinga a viure al centre.

Pensem que la il·luminació de tot el centre, també ha de ser una il·luminació intel·ligent no sols dels carrers principals, que s’adapte a les necessitats del moment, reduint la seua intensitat per evitar molèsties als veïns, evitant contaminació lumínica i millorant l’estalvi energètic.

«Garantir la qualitat de vida dels veïns del centre és el primer pas per a revitalitzar-lo, però sembla que no és tan lluïdor com fer unes voreres noves, o unes campanyes cridaneres als mitjans de comunicació, cal assegurar una il·luminació adequada als carrers» assevera Elisa.

A Compromís esperem que el regidor encarregat repose el més aviat possible la il·luminació desapareguda al carrer la Cordeta i a més a més, l’actualitze per a fer-la més eficient i menys contaminant.

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi