Compromís demana raons sobre l’ús que el CD Alcoyano li ha donat a la subvenció anual

Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi, mostra la seua gran preocupació per les informacions que circulen per la ciutat i que fan referència a suposades irregularitats en el procés de constitució de la SAD de l’Alcoyano i la posterior gestió del club com son: l’aparició sobtada d’una multa de centenars de milers d’euros d’Hisenda, la venda de totes les accions per part del president del Consell d’Administració a un empresari de la província, la delicada situació econòmica amb rumors de presumptes delictes societaris, la pèssima gestió del club balafiant la subvenció pública que li atorga l’ajuntament, … Preocupació per la situació, per la qual podria estar passant el major referent esportiu i una de les marques promocionals d’Alcoi més importants de la que gaudim des de fa més de 90 anys.
Ivorra vol aclarir, en primer lloc, que el suport de COMPROMÍS al CD Alcoyano SAD i a la seua afició és total i considera vital per a la seua existència la subvenció que anualment l’Ajuntament li atorga. Però pensa que ha arribat el moment de conéixer quines persones dirigeixen la SAD, quina ha estat la gestió del club en els últims anys i quin és el seu dèficit actual.

És clar que es tracta d’una entitat privada, però gaudeix d’una subvenció pública de vora 200.000 euros que ix de les butxaques dels alcoians i les alcoianes, “i pel que es veu, el club navega sense rumb, ple de rumors i notícies molt preocupants. Hem de vetlar pels diners públics i per tant, li hem de demanar les justificacions pertinents”, afirma Ivorra.

Segons Ivorra, des del club tot es silenci, mirar cap a altre costat i amagar-se esperant que les coses dolentes passen a soles. “Doncs, no, els aficionats del club i els alcoians no estem disposats a consentir-ho”, assegura el portaveu de COMPROMÍS.
Per tot això, COMPROMÍS demana el govern municipal que, de manera urgent, atenga a les següents qüestions:

1.-L’aclariment detallat del destí de la subvenció anual al Deportivo que ascendeix aproximadament a 200.000 euros. En què s’inverteix? Es justifica adequadament?

2.-L’aclariment de si realment l’Alcoyano ha estat sancionat per Hisenda amb una multa de més de 400.000 euros i per quin motiu ha estat sancionat. Si és així, volem saber com es va permetre l’atorgament a una entitat sancionada per irregularitats fiscals d’una subvenció pública.

3.-Coneixia l’Ajuntament l’existència d’aquesta multa. En cas que així fora, per què no van intervindre i van analitzar el cas? En cas que l’alcalde no coneguera l’existència d’aquesta multa, es planteja ara anar als jutjats per a demanar responsabilitats?.

4.-COMPROMÍS està molt preocupada per la gestió actual de l’Alcoyano i dels seus rectors i directius. El president, Sr Serrano, presumptament li ha venut les accions a un empresari de la província però continua gestionant el club com a president del Consell d’Administració. Quin paper juga Serrano ara? Que va acordar l’alcalde d’Alcoi amb Serrano i l’empresari de la província, a un dinar fa pocs dies? Permetrà l’alcalde que continuen les presumptes irregularitats una nova temporada?

5.-La SAD a la que l’Ajuntament dota amb una copiosa subvenció ha registrat les diferents ampliacions de capital posteriors a la seua constitució? Ha convocat els seus accionistes recentment? El procés de venda d’accions del president i d’altre accionista majoritari ha estat comunicat a la resta d’accionistes?

6.-Quin dèficit real acumula el Deportivo i quina previsió pressupostaria planteja per a la temporada actual? Ha presentat pla de viabilitat la SAD per poder tornar a rebre novament la subvenció de l’Ajuntament d’Alcoi?

Segons Ivorra, “són massa preguntes i molt preocupants que ens fa pensar que els actuals gestors de l’Alcoyano i tota la gent que els envolta podrien no haver fet bé les coses i l’Ajuntament d’Alcoi amb Toni Francés al capdavant ha estat el col·laborador necessari per aplegar a aquesta situació. Volem informació i que l’Ajuntament actue i defense l’estendard de l’esport alcoià abans que siga massa tard”.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portavoz y Concejal Compromís Alcoi