El Portaveu Màrius Ivorra considera que el document està incomplet i amb poca visió de futur.
La formació valencianista considera important que el govern accepte les seues aportacions a un document que han qualificat «d’incomplet i amb nul·la o escassa visió de futur del centre respecte al qual hem d’arribar amb aquestes accions»

Un document motivat a priori per la necessitat de la ciutat de fer més atractiu el centre per a habitants i comerços, però que no consta d’itineraris d’emergències per a vehicles d’emergències, o de l’informe favorable de bombers. «Aquesta és una de les nostres demandes abans de votar sí. Volem veure quins carrers seran itineraris d’emergències i les mesures a prendre a l’hora d’autoritzar els vetladors» comenta el regidor Ivorra.

A més, en referència a les emissions dels vehicles «Al PSOE se li ompli la boca parlant de transició ecològica, i que per a reduir contaminació s’ha de reduir el tràfic al centre però, al document en cap moment hem vist menció que fixe els beneficis dels alcoians/es que disposen de vehicles ECO, o 0 emissions, accions necessàries per a afavorir la descarbonització del parc mòbil alcoià, i una de les mesures bàsiques si de transició ecològica als centres urbans parlem. Així que demanem la incorporació de mesures afavoridores d’aquests tipus de vehicles»

Per altra banda, pensem que al document tal com està ara, es penalitza l’accés als «permisos» a les persones que habiten el centre, enfront dels que tinguen una plaça de garatge, tan llogada com en propietat. Als habitants del centre els exigeixen estar empadronats menter que, als segons els demanen demostrar l’ús de la plaça de garatge, estiga empadronat on siga. Està clar que la priorització del govern no és fer el centre atractiu per viure, en canvi sí és llogar places de garatge per poder accedir-hi.
Altres mesures que pensem necessari modificar són:

  • Els horaris de repartiment de menjar a domicili, molt restringit a l’actual norma, i la tipificació dels vehicles, que ara deixen fora vehicles com tricicles elèctrics o altres.
  • Augmentar els temps màxims de permanència a l’hora de transportar a persones amb mobilitat reduïda.
  • Detallar els permisos excepcionals per a veïns/es i comerciants.
  • Permetre el contracte de lloguer d’un habitatge com a document acreditatiu de viure al centre.
  • Augmentar la quantitat de vehicles amb permís per a persones empadronades al centre, com a benefici per a l’empadronament al centre.
  • Permetre l’accés del repartiment 24 h a farmàcies de la zona de vianants, per a fer front a futurs serveis que puguen implantar les farmàcies.
  • Eliminar la possibilitat de subcontractar la vigilància i gestió dels permisos de la zona de vianants.

Està clar que les zones de vianants són el futur dels centres de les ciutats i a la nostra hem perdut dues legislatures d’un PSOE ineficaç, ja que fer les coses sense consens i malament no asseguren cap benefici al centre ni per a la resta de la ciutat. Els vehicles que tenien pas pel centre ara ho faran per altres llocs que quedaran col·lapsats, no hem millorat els accessos alternatius de la ciutat i aquestes accions han d’anar de la mà.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi