La formació va presentar esmenes per suplir aquestes mancances que no han estat aprovades
Compromís s’absté front una ordenança incompleta, malgrat haver millorat amb les mesures consensuades pels grups polítics, extensió de permisos a veïns llogats, augment d’horaris de pas de veïns i comerciants… queden parts importants per aclarir.

Elisa Guillem, regidora de Compromís Alcoi comenta «Una de les primeres coses que s’ha de fer quan pensem a tallar carrers, són els estudis de quantitat de trànsit, d’afecció a veïns, i a altres zones contigües. Doncs això no existeixen al document del PSOE de peatonalització, i és més, segons sembla, gràcies a les nostres queixes s’han adonat que cal fer-ho, perquè ara fa una setmana que van instal·lar els mesuradors d’afluència al carrer Camí i Sant Nicolau. Com han dissenyat la zona de vianants sense aquestes dades? És impossible saber si es pot tallar o desviar un carrer sense saber la quantitat de cotxes que per allí passen amb les restriccions pensades.»

«Altra cosa que és qüestionem és si aquesta zona de vianants facilita la ràpida assistència d’emergències a veïns i comerciants?» comenta la regidora Guillem «No existeix cap pla d’emergències que ho assegure, ni cap informe de bombers ni protecció civil. Malgrat la nostra insistència amb la seguretat i l’accés ràpid a aquest tipus de vehicles, a un centre envellit, amb edificacions d’estructures de fusta, i veïns molt majors en els que el temps corre en contra, si parlem d’emergències»

El que més ens ha sorprés és la demagògia del sr. Martinez erigint-se com a defensor de les mesures ecològiques anti contaminació. El regidor que entre altres mesures que ha pres ha estat no incorporar cap autobús amb etiqueta ECO a la flota de transport públic, inclús l’empresa concessionària adverteix  que són contaminants però, malgrat això ha estat prorrogat el contracte amb aquestes unitats excessivament contaminants. Per altra banda en paraules del regidor Martínez, el 80% del trànsit del centre són vehicles de pas, aleshores evitant aquest pas, i deixant els vehicles de veïns, reduiríem un 80% la contaminació del centre i demostrem que els vehicles de veïns i treballadors del centre no són el problema, com deixa veure el regidor amb la seua preocupació per la quantitat de vehicles de veïns i comerciants.

Guillem Finalitza «Està clar que el centre necessita una pacificació del trànsit, i carrers amables per a les persones, ja fa 30 anys que anem demanant-ho, temps de sobra per a tindre tots els informes i poder fer-ho bé, no com el Psoe està fent-ho. Ara és moment de fer les coses bé i assegurar un centre còmode per viure en ell, per comprar i pe a l’oci, tots tres necessaris per assegurar un futur al nostre centre històric, i deixem-se de improvisar i de fer proves sense sentit.

Elisa Gullem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi