Ivorra: allargar l’edat de jubilació no ajudarà amb el problema de finançament de les pensions

Compromís Alcoi es suma a les declaracions del seu Diputat Joan Baldoví, que renuncia a allargar l’edat de jubilació tal com demana el Govern central. Per a Compromís allargar la jubilació per a reformar el sistema de pensions no és la millor de les mesures, ja que pot col·lisionar amb l’oportunitat d’accés laboral dels joves.

Màrius Ivorra comenta «a Compromís estem preocupats que el sistema triat pel PSOE per reformar les pensions siga allargar la jubilació dels que més han treballat. Nosaltres advoquem per racionalitzar i millorar  laboral permetent l’accés a llocs de llocs de treball a eixa meitat de joves que tenim sense expectatives i sense poder construir un projecte de vida. Cal recordar que Compromís va presentar una moció en suport del sistema de pensions que va ser aprovada».

La reforma de les pensions s’ha d’abordar de forma global, tenim en compte tots els actors que hi intervenen, «per aquesta raó advoquem per una revisió del sistema econòmic i productiu; reducció de la setmana laboral de 32 hores, recerca d’ocupació a la transició ecològica o llocs de treball de qualitat destinats a la criança i les cures. Només si els nostres joves tenen un bon sou i lloc de treball de qualitat serem capaços d’afrontar unes pensions dignes sense obligar a aquells que més han treballat seguir treballant» afirma el portaveu municipal de Compromís.
Espanya és l’Estat europeu amb major percentatge de joves a l’atur, l’accés al món laboral és dificultós, i sobretot si parlem de llocs de treball de qualitat i ben remunerats. Per aquesta raó, afirma Ivorra; «la decisió d’Escrivá a banda de ser unilateral i no haver comptat amb els agents implicats, com els sindicats, tampoc ha valorat l’actual mercat laboral i les mancances i oportunitats d’aquest. Sols si som capaços de reformular el nostre sistema de producció serem capaços d’afrontar unes pensions dignes».
Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi