Els gossos de caça han de tindre els mateixos drets que qualsevol gos

La formació valencianista ha presentat al plenari una moció per instar al govern de l’Estat que, actualment està tramitant la llei estatal de protecció animal, que rebutge l’esmena presentada pel PSOE per excloure als animals de caça de la llei en tramitació.

El portaveu Màrius Ivorra ha comentat «La llei en tràmit impedirà la criança en particulars, i obliga a mantindre els gossos i altres animals en espais sota unes condicions adequades per assegurar una vida digna dels animals, i perfectament identificats. No entenem quin problema hi ha en donar els mateixos drets a un animal independentment de la tasca que realitze, a més a més, la llei marca unes disposicions addicionals per animals que tenen unes funcions específiques, com gossos policia, de bombers, animals de caça».

«Les dues causes principals d’abandó de gossos són la criança no desitjada i la fi de la temporada de caça» Comenta el portaveu Ivorra «pensem que és fonamental dificultar i endurir les sancions per aquests casos, així evitarem quasi la mitat dels abandonaments d’animals».

El govern de la ciutat no pot ficar-se de costat i ha de demanar que des de l’Estat es corregisca aquest despropòsit, i que es treballen els drets de tots els animals dins de la mateixa llei, i no crear animals de primera i animals de segona.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi